2016/01/18

resor, yet again europe

my travel bucket list.
del fem: europa (del två)
(del ett här och del två här och del tre här och del fyra här)1. Nederländerna, Amsterdam - Känns som en fin stad med en massa kanaler (dricka drinks vid G’s brunch båt) och väldigt cykelvänligt på något sätt. Besöka en av världens äldsta tropiska trädgårdar, the Hortus Botanicus och vandra runt i Red Light District (börja vid the Oude Kerk (gammal kyrka)). Såklart finns det en himla massa coffee shops vilket skulle vara rätt kul och Bloemenmarkt som flyter på kanalen. Love Stories Intimates, på grund av neonskylten utanför och The 9 Streets i Jordaan området.

Hämta lite småplock (från Sticky Fingers) och hänga i Vondelpark... Sen är jag ju himla svag för bibliotek så måste liksom check The Rijksmuseum Research Library out! När vi ändå e inne på det här med mat, kanske det mest fantastiska chill stället - the Kanarie Club i Saluhallen. En söt shop ett stenkast bort, Things I Like, Things I Love och en galen växtbutik, Wildernes Plant Store.

Pijp stadsdelen med en massa second hand shops och andra butiker att sticka in huvudet i och bästa frukosten, De Wasserette. Måste boka bord vid Mama Kelly, våt rosa dröm! Sådär, bara att packa väskan och dra!2. Island, Reykjavik - Det är något väldigt mystiskt och frostigt med Island. Lite sådär skrämmande men ändå inbjudande. Något jag skulle testa på i Reykjavik är såklart "the blue lagoon"! Skulle också kunna tänka mig att åka ut till Seljalandsfoss vattenfall och Fjaðrárgljúfur, ta en glaciär promenad, snorkla kan man tydligen också och havet känns så himla spännande.3. Belgien, Bruges och Bryssel - Det är något väldigt harmoniskt med Belgien. Kan inte sätta fingret på vad det är. Måste nog gräva lite vidare när det kommer till landet och vad som gömmer sig där.

BONUS en sväng till Luxenburg.4. Turkiet, Cappadocia - åka luftballonger som svävar högt bland molnen.4,5. Turkiet, Istanbul - Känns väldigt välkomnade med allt det vita, tror jag skulle gilla det starkt. Sen en sväng till Cappadocia för att se luftballongerna och “fairy chimneys”. Sen får man inte missa de coola poolarna i Pamukkale, check it out!5. Kroatien, Split, Hvar, Brac, Krka (Plitvice Lakes National Park, helt fing amazing!!!) och Bisevo ("blåa grottan") - Hit kommer jag för att sola och bada. Skulle kunna tänka mig att hänga på en segelbåt i en vecka eller tre.

5,5. Skulle gärna åka på roadtrip till grannländerna längs kusten: Slovenien, Bosnien Hercegovina, Montenegro och Albanien.6. Grekland, Santorini (Zante, Zakynthos eller Mykonos) - vart som egentligen! det klarablåa havet skriver mitt namn med yacht fest. vem sponsrar? Kanske jag åker hit för att dö. OPA! (kanske en sväng via Zakynthos och fota den helt fantastiska stranden Navagio). Men tillbaks till Santorini, drömmen! Mer specifikt, Oia, tänk bara på alla vita/blåa hus och kyrktorn, kullerstensgator och havsvyer... huh!

8. Kreta - Balos Beach för att sola och bada, rida på en åsna, hitta Stefanou/Seitan Limania Beach och nästan dö på kuppen, simma i Elafonisi Beach där sanden är rosa, besöka staden Loutro för att ta in det grekiska vita (en annan stad som ser himla söt ut är Rethymno eller en by uppe i bergen, Kritsa), besöka en vingård och kanske besöka Balos Lagoon. Möjligtvis en dagsutflykt till Santorini :)

9. Schweiz

10.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar