2015/12/31

2015 listan

 photo DSC_0109 22.35.08_zpsfwbmcs94.jpg

En kort liten genomgång av 2015.

Gjorde du något 2015 som du aldrig gjort förut? Blivit filmad av finsk produktion (halvnervös över detta) och på köpet fick jag testa en 3D printer! Fick ett grafiker projekt och besökte Åbolandsskärgård under sommaren, vilket var megapeppande. Gick på sommar festival, närmare bestämt Ruisrock med bästa vännerna. Gick på vinprovning i Prag och hade min första opera upplevelse i Wien. Färgat håret (efter åtminstone fyra års uppehåll) blondare, what can I say, Prague changed me. Åt mera vegetarisk än tidigare år - gillar det starkt och visade sig inte alls vara så krångligt. Har också försökt tänka mera ekologiskt, även om det inte alltid varit snällt mot plånboken.

Genomdrev du någon stor förändring? Var stormigt förtjust och fick ta en hård käftsmäll känslor på en gång. Men lugnade ner sig framemot hösten, skönt. Annars ett överlag stabilt år måste jag säga.

Vilka länder besökte du? Ha inte hunnit med så många resor som jag hade hoppats men lite Berlin på sommaren och slutligen en julresa från Warsaw till Wien och slutligen till Prag. Så uppnådde slutligen mitt 2015 nyårsmål! hurra.

 photo DSC_0067_zpsqth85atb.jpg

Gjorde någonting dig riktigt glad? Träffat vänner som bor låångt bort, både inom och utanför Finlands gränser. Gosat med pappas hundvalp när jag varit på hembesök och familjen såklart.

Vad önskar du att du gjort mer? Att lyckas vara mer produktiv och effektiv med min tid. Hatar när jag fastnar i ett trögt stadium och inte får något gjort.

Vad önskar du att du gjort mindre? Är en expert på att stressa och vela. Borde sluta upp med sånt trams.

Bästa köpet? Resorna, alltid resor.

Största misstaget? Finns väl alltid saker man kan ha gjort annorlunda, men sånt får man leva med. Så inget speciellt misstag, vad jag kommer på.

Saknar du något under år 2015 som du vill ha år 2016? Pengar, att inte gå runt och grubbla och vända på alla slantar. Vill försöka skaffa någon sorts ekonomisk balans i min vardag, ordet jag söker är väl heltidsjobb. :) (tror jag svarade prick samma för ett år sedan, hoppas på att uppfylla detta 2016)

 photo DSC_0198_zpsqbbrjauj.jpg

Något du önskade dig och fick? Kom igenom en horribel kurs i skolan. Tog mig bara fem år... check!

Något du önskade dig och inte fick? Inget storslaget eller på det viset betydelsefullt. Helnöjd!

Vad spenderade du mest pengar på? Hyra, mat, resor. Sånt som e livsviktigt och ligger högt på prioritetslistan.

Högsta önskan just nu? Att alla bara skulle komma överens och sluta hata så mycket!

 photo DSC_0143_zpsyxnlobcx.jpg

Vad gjorde du på din födelsedag 2015? Hade morgonpass på jobbet och hoppade framemot eftermiddagen i en bil ner till Åbo. Gick ut och åt middag med min käraste vän och avslutade kvällen med att dricka skumppa.

Bästa boken du läste i år? Meningen med hela skiten - Nina Åkestam var verkligen upplyftande, så tack Nina. Andra guldkorn var Lena Andersson - Utan personligt ansvar, Andrew Kaufman - Alla mina vänner är superhjältar och Lena Dunham - not that kind of girl.

Mest stolt över? Kom igenom italienska kursen, sjukt stolt eftersom att språk inte är min starka sida precis.

Vad tänker du göra annorlunda nästa år? Försöka komma igång med någon typ av träning (skulle gärna börja spring längre sträckor, så jag kan springa ett lopp) och satsa stenhårt på skolan så jag får den klar. Hitta på en massa skoj och uppskatta min tid med mina vänner. Slutligen också förhopningsvis få jobba med något jag tycker om och driver mig framåt. Sen vill jag spara ihop till en megaresa långt bort (destination, unknown).

 photo DSC_0009 22.35.08_zpsr5pdykvf.jpg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar