2014/02/20

Feb 14

Jonas Hassen Khemiri

 photo DSC_0023_zps3b172092.jpg

Hon började få vykort med underliga uträkningar som visade hur hans kärlek växte exponentiellt för varje vecka.
Han ritade romantiska stapeldiagram som visade hur bra dom passade ihop.
Han skrev formler och ekvationer och beskrev kemiska experiment där han envisades med att kalla henne för Osmium eftersom... Ja varför egentligen?
För att hon hade den högsta densiteten av alla grundämnen. För att hon vägrade vika sig. För att hon alltid sa: Men fattar du inte att jag är kär i någon annan?
Och han tänkte: Det betyder att hon en dag kan bli kär i mig.
Nej det betyder att jag är upptagen.
Och han tänkte: Allt som är upptaget blir någon gång ledigt.

Sara Stridsberg

 photo DSC_0013_zps63055aae.jpg

Hon skrek ut sitt hjärta mellan höghusen.

 photo DSC_0184_zps5daa2f63.jpg

Y. Du vill smälta samman med skyskraporna. Komma närmare himlen. Expandera. Inte förlora dig i natten. Du längtar efter dina högklackade systrar.

(och ja, jag bytte lakan idag! hej!)

Anna Gavalda

 photo DSC_0204_zps6bbff6ef.jpg

Jag la huvudet på hennes mage och så pratade jag. Jag pratade i timtal. Hela dagen, till och med. Jag låg där och hörde hur djup min röst blev under hennes hud och jag älskade det. En riktig pratkvarn... Jag berusade henne. Jag dränkte henne. Hon skrattade. Hon brukade säga åt mig, men tyst med dig nu, prata inte så mycket, jag hör dig ju inte längre. Varför pratar du så där?
Jag hade fyrtiotvå års tystnad att ta igen. Fyrtiotvå hela år som jag gick omkring och teg, som jag behöll allt för mig själv.

 photo DSC_0202_zps9b0e1ad0.jpg

"Monsieur Singh säger att du inte är koncentrerad."
"Jodå, jag är visst koncentrerad! Jag är väldigt koncentrerad! I am very concentrated!"
"No, no", svarade han och skakade på huvudet.
"Monsieur Singh säger att du inte är koncentrerad eftersom du håller på att bli förälskad och monsieur Singh vill inte göra affärer med en fransman som är på väg att bli förälskad. Han säger att det innebär för stora risker."

Karolina Ramqvist

Alla andra finns ju där. Det är bara att välja och vraka.
Problemet med alla andra är att med dem undrar jag alltid hur tanken är att det ska fungera. Vem bestämmer att man ska sätta handen just där just då, vem bestämmer vilka fingrar som ska vara var och vad som ska viskas, hur det ska låta, suckas, stönas, skrikas. Om det ska skrikas. Med honom tänker jag inte på något av detta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar