2015/11/11

lämpligt nu i höstmörkret

1. Tända ljus överallt, mörker får vi nog av ändå. Jag går jämt runt i en mörk lägenhet utan en tanke att tända några lampor.2. Gå ut på promenader fler gånger än vad jag tror jag behöver. Lite frisk vind kan ju inte skada mellan skoltexterna och alla deadlines.

3. Pyssla ihop en höst-playlist och komma i stämning eller så kan man köra på knäpp tyst och läsa en bok istället. Ibland kan det ju vara bra att låta öronen vila lite.4. Skulle gärna köpa hem akvareller och måla just nu. Behöver inte bli något märkvärdigt utan mera fungera som tidsfördriv och kladd på papper.

5. Handla hem en massa höstgott så som till exempel äpplen och rotfrukter. Testade göra en äppelpaj förra helgen och gick as snabbt och var mega enkelt!6. Dricka en massa te och börja så småningom mumsa på pepparkakor. Ska pinna vidare efter nya spännande drycker som passar hösten till.

7. Fika på ett mysigt kaffe efter extrema timmar skola. Snacka en massa skit och filosofera.8. Lyssnat på en massa poddar på senaste tiden. Funkar svinbra till frukost, på vägen till och från skolan, i butiken, på kvällen när finsk tv inte levererar.

9. Vill köpa en stickad tröja att drunkna i och ett par vinter skor så fötterna överlever kylan.10. Måste ordna rödvinsmiddag med en massa fina. Kanske nu i helgen om jag hinner styra upp något mellan skolarbetet.

11. BIO är trevligt, speciellt på hösten! glöm inte popcornen.12. Gå och "vinterbada" eller simma i en svinkall vik och ja, basta såklart!

13. Göra någon typ av förändring. oftast lite skrämmande, men ofatst värt att prova på något nytt. Kan vara något pyttelitet.14. Titta på en massa dokumentärer, till exempel Cowspiracy här.

15. Gör det man blir glad och lycklig av. Strunta i allt skit och tänk positivt! allt löser sig till slut.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar