2015/01/01

hur året varit.

Den här listan har jag hittat lite överallt men tror att Flora var den som var först ut.

Gjorde du något 2014 som du aldrig gjort förut? jag flyttade in hos två av mina finaste vänner, jag bestämde mig för att satsa på skolan igen (inte direkt något jag ALDRIG gjort förut men känns ändå som ett stort steg i rätt riktning), jag blev gudmor, jag började använda menskopp, jag besökte Warsaw och min saknade vän, jag såg Maggio live, och så vidare.

 photo DSC_0019_zpsd25f568d.jpg

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? jo, en gymnasievän blev pappa i år.

Vilka länder besökte du? Sverige ett par gånger (så himla enkelt att åka över liksom), England och Polen.

Är det något du saknar år 2014 som du vill ha år 2015? jag vill hitta ett jobb (liksom ett 5-dagar-i-veckan-jobb), helst genast så att jag slipper gå runt och vända på alla pengar hela tiden. plus att jag gick runt i min drömlägenhet igår och behöver sex nolligt innan jag kan börja inreda. Annars så hoppas jag på en varm sommar fylld med vänner och upptåg.

 photo DSC_0510_zps7b5a679c.jpg

Vilket datum från år 2014 kommer du alltid att minnas? så himla urusel på att komma ihåg datum. seriöst. men minns när jag såg london högt upp bland molnen, när jag fotade min systerdotter och syster på knallgul äng, när jag tog mitt pick och pack och flyttade in i min lägenhet (så himla rabalder den dagen! men slutade lyckligt) och när jullovet startade upp med att min underbara mommo fyllde åttiofem.

Och din största framgång privat? jag skrev klart min kandidatavhandling även om jag tvivlade och stressade sönder de flesta hjärncellerna. Sen fick jag ett himla fint betyg också, så win win.

Vad spenderade du mest pengar på? LÄGENHETENs hyran. den bränner pengar.

 photo DSC_0321_zps7cbfeb26.jpg

Vilka låtar kommer alltid att påminna dig om 2014? #selfie. tycker den beskriver och summerar upp det gångna året hyfsat bra. (ingen personlig favorit but still) Annars har 2014 varit Beyoncés år känns det som, så all creds till henne!

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? 2013 var ju både det bästa och sämsta året för mig. hösten var ett rent helvete, så måste väl säga att 2014 gjort mig gladare. har kämpat rätt rejält att ta mig upp från min svacka, men jag har lärt mig massor om mig själv och kan förhoppningsvis hantera allt det negativa bättre nästa gång jag känner att allt är hopplöst och trist. annars har jag lärt känna de bästa av människor och kommit närmare personer som idag betyder guld för mig.

Blev du kär i år? ja, rätt förälskad i mitt trägolv i lägenheten faktiskt. blir lycklig varje gång jag öppnar dörren och vad kan vara bättre än det.

 photo DSC_0206_zpsf9ef4605.jpg

Den bästa tv-serien? knappast någon nyhet, Paradise hotel såklart. varit rätt rastlös efter att säsongen tog slut. liksom vad gör människor normalt mån-ons klockan 11?

Bästa böckerna du läste i år? valde två av mina favorit författare istället, blivit en hel del Amanda Svensson och Jonathan Safran Foer i år. Men vill även nämna Bea Uusma och Sara Stridsberg, himla duktiga skribenter.

Bästa filmen du såg i år? listat min favoriter tidigare här.

 photo DSC_0290_zpsfb99574a.jpg
 photo DSC_0295_zps5b9680a4.jpg

Den maträtt du åt oftast 2014? ungsrostat, det är billigt och gudomligt gott! annars fixade jag många hemmagjorda pizzor också.

Något du önskade dig och fick? en lägenhet i Åbo.

Vad gjorde du på din födelsedag 2014? sov över hos min syster dagen innan och vaknade till att min systerdotter rycker i mig och sjunger ja-må-hon-leva. Se fixade vi plättar som pyntades med 24 ljus, och så prosecco på det. En grym födelsedag! hjärta.

 photo DSC_0241_zps0a07775f.jpg

Högsta önskan just nu? vill börja planera året på riktigt (lite kontrollbehov och sånt där) och funderar på lite olika projekt och jobb möjligheter.

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? våren var en aning seg, hade kunnat göra den bättre om jag bara haft ork. men vad kan man när man känner sig deppig. annars så har hösten varit askalas och dunder kul.

Vad fick dig att må bra? mina vänner. för att de förstår, lyssnar och pushar.

 photo DSC_0061_zpsac9fe0e1.jpg
 photo DSC_0068_zps9e1fa190.jpg

Vem saknade du? under december saknade jag lidingö familjen en hel del. de är allt fina! annars tog jag kontakt med många under året som jag saknat och längtat efter.

Vad är du mest stolt över? att jag är så himla nöjd med min livssituation som den är idag. skulle inte gör någonting annorlunda, eller tja kanske jag borde ha flyttat utomlands, men det hinner jag ännu!

 photo DSC_0153_zps4fd03a2f.jpg

Funderat på lite nyårslöften för i år och även om jag inte strikt vill binda mig till måsten känner jag att de kan funka som vägledning och peppande.

jag önskar och hoppas på:
att jag hittar en himla fin men kanske inte perfekta soffan till min lägenhet
att jag tar mig igenom italienska kursen i vår
att jag känner för att vara mera positivt inställd till matlagning och träning
att jag hittar ett roligt jobb inom min egen bransch
att sommaren bjuder på en resa och ett festival besök
att hitta flera intressanta vegetariska rätter och äta mer vegetariskt då
att plugga och öva mera på min finska
att jag har råd med en resa till Berlin
att jag är pepp på gradu-skrivande till hösten
att pausa från sociala medier och slösurfandet lite ibland
att jag hittar billiga flyg att åka iväg på en julresa i slutet av december

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar